V,13 Påskeferie

Arbetade på måndag till onsdag som vanligt och verkligen in i det sista så på onsdagen kl 1700 åkte jag hem från jobbet för att kasta in det sista i bilen och bege oss mot Norge. Kom iväg strax efter 18 så det gick undan. Sen åkte vi på som aldrig förr, inte ett enda stopp längs vägen förutom när vi bytte förare och den halvtimme vi åkte färja. Haha då var vi skapligt hungriga (kl 2300) och tyckte vi åt världens godaste middag. Verkligen inte, men jag lovar att den var SJUKT GOD just där och då även om den bestod av en trött kycklingsallad och en pölse från båtkiosken. Åkte vidare några timmar till och kom fram till "hytta" framåt halvtvå tiden på natten. Skapligt möra och trötta men så värt att komma fram samma kväll!

På skärtorsdagen hade vi stor mysig frukost tillsammans innan både jag och Henrik startade igång våra datorer och jobbade "hemifrån Norge" Förutom jobb blev det en kortare promenad typ. Så lugn och skön första dag på påskhelgen.

Långfredagen hade jag, Henrik och Adam planerat utförsåkning i Gautefall som ligger 45 min från stugan så vi drog dit. Inte någon jättestor anläggning utan ett par backar, men är alltid kul med lite åkning + att Henrik var ANINGEN SUGEN på att testa sina nya skidor. Det var vi och ungefär 20 000 andra glada påsk-skidåkare så även om solen sken och humöret var på topp blev det mycket tid i bara liftkö vilket såklart blir tråkigt i längden. Det blev lunch i backen bestående av pizza och öl. Sen runt 15 tiden gav vi upp åkningen och begav oss hemåt igen. Väl där blev det lite after ski i deras nygrävda snögrop och till middag hade Wenche förberett Lasagne.

På påskafton åkte vi alla fem längdskidor tillsammans i hytteområdet, det var superfintväder. Som alltid hade jag alldeles för mycket kläder på mig så det blev galet varmt. Men kändes kul att få köra lite längd igen, man är som alltid lite ringrostig i början. Efter turen hängde vi på terassen, solade, spelade musik och umgicks. Henrik grävde ett "påskhål" snacka om att kunna underhålla sig själv. På kvällen åt vi god mat som alltid, körde frågesport och spelade spel. Så mysig påsk!

Påskdagen åkte jag, Henrik och Adam till ett längdområde ungefär en halvtimme bort där vi körde på som aldrig förr. Gick skitbra och även denna dag bjöd på strålande sol. Snacka om att ha tur med vädret. Hela den här påsken har varit helt underbar. De tidigare åren har väl varit sådär, påsken är inte min "period" helt enkelt men i år så äntligen!

Dagen efter och sista påskdagen för i år bestod av hemresa med stopp både hos Henrik mormor och hans farmor. Det var roligt att få se dom igen. Blir en stund mellan gångerna. Sen körde vi vidare hemåt, det rullade på bra och vi stannade för middag och bytte några gånger. Känns som att man kan den där vägen rätt bra vid det här laget.

 

Tack för världens bästa påsk! ❤️☀️ (null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)