Kitzbühler Horn och Borca Di Cadore

Nu är vi inne på dag 6 på våran resa. Tiden har gått sjukt fort men när man tänker på allt vi hunnit med känns det som att vi har varit borta i en evighet. 


Nu är vi i Italien -> Dolomiterna sen igår kväll i en liten by som heter Borca Di Cadore. Det blir alltså fjärde landet i ordningen Tyskland, Tjeckien, Österrike och Italien. 


Efter att ha lämnat Salzburg åkte vi mot Kitzbühl där vi bytte om till mer anpassade kläder till klimatet. Svårt att säga men det kanske var runt 5-10 grader, regn och blåst. Var dock uppehåll när vi bestämde oss för att gå en tur till Kitzbühler Horn på 2000 meters höjd 😅 

Man kunde ta bilen en bit upp längs en panoramic road, vilket verkade som en bra idé. 

Fin tur men lite synd på vädret då det förstörde större delen av utsikten. Var som att gå i ett vitt moln stundtals. Traskade på hela vägen upp där vi åt en lunch på toppstugan innan vi begav oss nedåt igen. Då hade det verkligen slagit om och blivit riktigt dåligt väder! 🙈💦🌧 Fy fan, riktigt kyligt och blött! 

Så det blev stolsvärme i bilen när vi åkte därifrån, det är helt sjukt de 😂 


Den här dagen hade vi inte riktigt samma flyt i trafiken, dvs dom stängde en tunnel genom bergspasset vi skulle passera. Vilket i slutändan innebar 20 mil på 5 timmar. Den var lagom seg. 

Fick iaf en paus vid en vacker sjö påvägen, mycket fin natur nu. Tillslut kom vi fram till den lilla byn där vi skulle spendera natten på ett Mountain Resort som vi hittade pangpris på. 

Tanken var sen att att vandra lite där i närheten typ Monte Pelmo med omnejd. Men då vädret var katastrof dåligt och regnet fortsatte ösa ner, så ombestämde vi oss. Prognosen för idag skulle vara -1 till 5 grader på berget med regnskurar hela dagen så vi ändrade oss och satte kurs längre söderut istället. 


Nu kom vi precis till Trieste, här spöregnar det också men vi bor på finaste hotellet i stan så det går ingen nöd på oss 🤩  


Ciao 👋🏼



(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: